Fiind completă procedura de înregistrare vei putea să te autentifici în acest forum pentru prima oară. Apoi, poţi alege să stai autentificat definitiv sau poţi să te deconectezi la sfârşitul fiecărei vizite.

  1. Cum te autentifici
    1. Ecranul de autentificare
    2. Autentificarea rapidă
  2. Ieşire
  3. Reamintire Parola

Cum te autentifici

Deci, fie nou înregistrat, fie deconectat de la ultima vizită, în mod normal ai de ales între ecranul de autentificare şi autentificarea rapidă în fiecare caz.

Ecranul de autentificare

Deoarece acest ecran (accesat din opţiunea Autentificare a meniului principal) nu este singura posibilitate de a te autentifica însă este primul lucru pe care îl vei vedea în toate forumurile care nu permit vizitatori, mai întâi îl vom descrie pe acesta:

Autentificare
Nume de utilizator:
Parola:
Durata sesiunii de autentificare:
Stai autentificat permanent:
Ai uitat parola?


În timp ce câmpurile Nume de utilizator şi Parola ar trebui să fie explicite, câmpurile Durata sesiunii de autentificare reprezintă pur şi simplu numărul de minute pentru care cookies se păstrează autentificat, înainte de a expira şi a te obliga la o nouă autentificare. Deci în niciun caz nu introdu aici o durată foarte mare dacă eşti la un calculator public. Însă poţi bifa Stai autentificat permanent dacă nimeni nu are acces la calculatorul tău.

Autentificarea rapidă

Din ce în ce mai multe forumuri au o căsuţă care îţi permite să te autentifici din orice ecran afişat, însă poziţia acestuia pe ecran diferă de la caz la caz. În tema implicită SMF, de exemplu, se găseşte în sectiunea care poate fi restrânsă din partea de sus a paginii. La altele este în partea de jos a paginii. Dacă nu este vizibilă, poate că a fost restrânsă sau poate că nu a fost activată de către administratorii forumului în afara meniul principal (sau poate eşti deja autentificat, caz în care meniul principal ar trebui să includă un buton Ieşire în loc de butonul Autentificare)!.


Autentifică-te folosind numele de utilizator, parola şi durata sesiunii

În căsuţa de autentificare rapidă, introdu numele de utilizator şi parola, alege durata sesiunii din meniul drop down şi dă click pe butonul Autentificare. Notă: Permanent, la fel ca şi Întotdeauna stai autentificat, înseamnă că pur şi simplu calculatorul te va ţine minte până la următoarea autentificare şi nu înseamnă că este nevoie să stai online în tot acest timp!

Ieşire

Când ai terminat de citit forumul, poţi alege să te deconectezi. Poate că acelaşi calculator este folosit şi de altcineva, în care caz, nu este bine să rămâi autentificat. Aşa că selectează opţiunea Ieşire în meniul principal şi forumul ar trebui să te transforme instant în vizitator, ştergând numele tău din lista celor autentificaţi şi securizând identitatea ta până la următoarea vizită autentificată.

Reamintire Parola

Dacă ai uitat sau pierdut parola, poţi să o resetezi folosind utilitarul de recuperare a parolei, urmărind legătura Ai uitat parola? din ecranul de autentificare .

Reamintire parola
Parola uitată sau pierdută nu poate fi recuperată, însă poţi alege una nouă folosind legătura trimisă în email. Deasemeni ai opţiunea de a alege o nouă parolă dacă răspunzi corect la întrebarea secretă.
Nume de utilizator/Adresa de email:

Poţi introduce fie numele de utilizator, fie adresa de email atâta timp cât alegi opţiunea corectă, apoi apasă butonul Trimite pentru a primi un mesaj email care conţine un link prin care poţi să resetezi parola. Este deasemeni posibil să eviţi emailul dacă ai setat o întrebare şi un răspuns secret în profilul personal, (dar fii atent la întrebările foarte simple cu răspunsuri evidente, care bineînţeles nu reprezintă o idee strălucită)!