Sfatul Medicului
Maxima zilei
Devreme la culcare, devreme la trezit fac ca un om sa fie sanatos si intelept. (Benjamin Franklin)
Maxima zilei
Devreme la culcare, devreme la trezit fac ca un om sa fie sanatos si intelept. (Benjamin Franklin)
Publicat in data: Fri, 21 May 2010 00:47:40
Acest articol a fost citit de 4106 vizitatori unici
1Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca ucigasul cel mai de temut al secolului al XXI-lea este obezitatea. Tendinta spre obezitate a atins proportii epidemice pe tot globul. In prezent, pentru prima data in istoria omenirii, frecventa obezitatii a depasit-o pe aceea a malnutritiei.
Ce pacat ca multi nu stiu ca fiecare kilogram in plus scurteaza viata cu doua luni! Deci un surplus ponderal de 30 kg costa cel putin 5 ani de viata.
In raportul O.M.S. pe anul 2002 se arata ca, pe plan mondial, 58% din cazurile de diabet, 21% din cele de boala coronariana si pana la 42% din unele cancere se datoreaza indicelui de greutate corporala mai mare de 21 kg/metru patrat.
Pe plan mondial, frecventa obezitatii creste cu o rata alarmanta. Persoanele cu o cantitate mai mare de grasime abdominala au un risc crescut de a dezvolta diabetul de tip2, ateroscleroza coronariana si unele boli canceroase.
La aceste persoane se constata si unele valori ridicate ale trigliceridelor sanguine.
Un nivel ridicat de colesterol in sange nu este insotit de simptome evidente, insa poate reprezenta un factor de risc pentru alte tulburari care au simptome specifice precum ateroscleroza, angina pectorala, bolile de inima, hipertensiunea arteriala, accidentul vascular cerebral si alte suferinte circulatorii.
Ficatul produce tot colesterolul de care organismul are nevoie in mod normal, insa, deoarece aceasta substanta lipidica se gaseste in toate produsele de origine animala, il ingeram ori de cate ori mancam carne si produse lactate.
Este bine sa stiti ca ar trebuie sa reduceti cantitatea de unt, smantana, produse lactate, sa evitati prajelile, pielita de pui, crustaceele, maioneza, ciocolata si margarina.
Potrivit statisticilor O.M.S. recente, in lume exista astazi peste 60 de milioane de diabetici. Aceleasi statistici arata ca, la fiecare 10 ani, numarul bolnavilor de diabet creste cu 100%, situatia putand deveni alarmanta pentru omenire.
Regimul alimentar, insulina si sulfamidele nu au reusit sa rezolve decat partial problemele pe care le ridica diabetul, ca boala cronica.
In ultimii 10 ani s-au inceput cercetari stiintifice amanuntite asupra plantelor utilizate de diferite popoare pentru actiunea lor hipoglicemianta.
O serie de plante din zona Extremului Orient au dovedit, dupa primele cercetari, ca in tratamentul antidiabetic au proprietatea de a reface functia pancreatica diminuata progresiv, actionand, deci, cu totul altfel decat insulina care, prin administrare zilnica, poate duce la atrofierea functiei pancreatice.
Va rugam cititi Termeni si Conditii.
Publicat 2022-08-10
Publicat 2022-08-06
Publicat 2022-08-06
Publicat 2022-08-03
Publicat 2022-08-03
Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 3 august
Publicat 2022-08-03
Publicat 2022-08-02
Publicat 2022-08-02
Publicat 2022-08-01
Publicat 2022-07-31
Publicat 2022-07-30
Publicat 2022-07-29
Întrevederea prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu
Publicat 2022-07-29
Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Imnului Național al României
Publicat 2022-07-28
mentenanță site www.cnas.ro
Vezi mai mult >La solicitarea Ministerului Sănătății și a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 30 iunie a.c., o Ordonanță de Urgență care cuprinde o serie de măsuri privind concediile și indemnizațiile de...
Vezi mai mult >Executivul a aprobat azi, 26 iunie 2021, Hotărârea pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale, tehnologiilor și...
Vezi mai mult >În contextul introducerii contribuției personale a pacienților care optează pentru servicii medicale în regim de spitalizare acordate în unitățile sanitare private aflate în relație contractuală cu casele de asigurări, pentru a asigura accesul...
Vezi mai mult >lucrări de mentenanţă
Vezi mai mult >În data de 24.05.2021, între orele 20.00 – 24.00, platforma informatică PIAS nu este disponibilă ...
Vezi mai mult >În urma concursului organizat de CNAS, la casele de asigurări de sănătate din județele Maramureș, Iași, Cluj, Tulcea și Bistrița Năsăud au fost ocupate posturile vacante de directori generali:
Vezi mai mult >Aceste nomenclatoare contin listele de medici, aflati în contract cu Casa de Asigurari de Sanatate Hunedoara si pot fi utilizate pt. SIUI-FARM, SIUI-CLINIC, SIUI-PARA, SIUI-SPITAL, SIUI-RECA, SIUI-RECS .
Vezi mai mult >Anunt - Incetare contract doctor FARCA CORNELIA din localitatea DEVA, județul Hunedoara
Vezi mai mult >Calendar raportare servicii medicale/medicamente aferente lunii IULIE 2022
Vezi mai mult >In atentia medicilor prescriptori!
Vezi mai mult >Furnizorii de servicii medicale a caror decizie de evaluare expira in lunile AUGUST - SEPTEMBRIE 2022
Vezi mai mult >Calendar raportare servicii medicale/medicamente aferente lunii IUNIE 2022
Vezi mai mult >Formular solicitare suport CNAS – Suport tehnic Corona Forms
Vezi mai mult >